Λεπτομέρειες για την 2η μας συνάντηση / Στον κόσμο του Έντγκαρ Άλαν Πόε!

Δεκαπέντε περίπου ημέρες μέχρι την επόμενη μας συνάντηση και έχουμε βυθιστεί στον κόσμο του Έντγκαρ Άλαν Πόε. Όσοι φίλοι και όσες φίλες δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη ακροάσεις και αναγνώσεις, ωραιότατα προλαβαίνουν!

Υπενθυμίζω με τι ασχολούμαστε μέχρι την 5η Νοέμβρη, που θα συναντηθούμε:  

Ακούμε: 
  • την ηχογράφηση του διηγήματος «Ουίλιαμ Ουίλσον», σε μετάφραση Κοσμά Πολίτη και σε ανάγνωση Δημήτρη Καταλειφού, από το ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ “Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος” (ΚΠΙΣΝ).  (Διάρκεια: 63')
  • την ηχογράφηση του διηγήματος «Η πτώση του Οίκου των Άσερ»σε μετάφραση Κατερίνας Κοσμά, με την ερμηνεία του Νίκου Χατζόπουλου υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση της Κατερίνας Ευαγγελάτου, από το ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ “Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος” (ΚΠΙΣΝ).  (Διάρκεια: 61')
και διαβάζουμε : 
  • Τη συλλογή διηγημάτων του Έντγκαρ Άλλαν Πόε «Ιστορίες αλλόκοτες», από τις Εκδόσεις της Ανοικτής Βιβλιοθήκης σε μετάφραση: Νικολάου Σπανδωνή. Αναλυτικότερα, διαβάζουμε τα διηγήματα: Το σύστημα του δόκτορος Γκουντρόν και του καθηγητού Πλουμ / Το πηγάδι και το εκκρεμές / Η συνάντησις / Λίγεια / Ο δαίμων της διαφθοράς / Χοπ-Φρωγκ / Η κατήγορος καρδία / Ζωντανός στον τάφο.  (Σελίδες: 128) 


Στην 1η μας συνάντηση συμφωνήσαμε να ψάξουμε για στέγη για τους λίγο πιο δύσκολους μήνες του φθινοπώρου και του χειμώνα. Έτσι, το Σάββατο 5 Νοεμβρίου που θα ξανά-συναντηθούμε, θα βρεθούμε στον φιλόξενο χώρο του hub ΟΚ!Thess, που βρίσκεται επί της Κομοτηνής 2, πολύ κοντά στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο και στους Μύλους Αλλατίνη, δηλαδή εδώ:  okthess
 

Προσοχή! Η συζήτηση μας αυτή την φορά θα ξεκινήσει στις 16:30 στο OK!Thess, μια που οι μέρες μικραίνουν και θα μεσολαβήσει και η αλλαγή ώρας στις 30 Οκτωβρίου. Όμως, επειδή μας αρέσουν και οι βόλτες, όσες και όσοι θέλουν και μπορούν θα συναντηθούμε νωρίτερα, στον Κήπο του Απογευματινού ήλιου, θα έχουμε δηλαδή προ-συγκέντρωση στις 15:40 για να περπατήσουμε παρέα μέχρι το οκ!Thess, μια διαδρομή περίπου 35 λεπτών. Σε περίπτωση βροχής θα βρεθούμε κατευθείαν στο OK!Thess στις 16:30.    

Ελάτε στην ώρα σας! Δεν ισχύει το ακαδημαϊκό 15'!

Εδώ θα βρείτε μια playlist με μουσική για τον Edgar Allan Poe:  spotify / playlist / Poe

Επαναλαμβάνω, μέχρι να γνωριστούμε καλύτερα:
  • Η συμμετοχή είναι ανοιχτή, χωρίς οικονομική επιβάρυνση.
  • Το μπλε αλώνι έχει στηθεί έτσι ώστε να είναι εύκολο να πολλαπλασιαστεί, δηλαδή και άλλοι βιβλιόφιλοι να αναπτύξουν αντίστοιχες δράσεις, σε περισσότερα τους ενός σημεία της Θεσσαλονίκης ή και σε άλλες πόλεις, ακόμη και στο εξωτερικό! Οπότε, μιλήστε για αυτό σε φίλους που θα χαιρόταν να στήσουν κάτι αντίστοιχο κοντά τους, με την υποστήριξη του κεντρικού αλωνιού της Θεσσαλονίκης! 
  • Για πληροφορίες: blealoni.thessaloniki@gmail.com
  • Για εγγραφή στην ομάδα στο facebook: μπλε αλώνι
Καλή μας αντάμωση! 

Ιδέα και συντονισμός: Χριστίνα Βουμβουράκη

*Πηγή φωτογραφίας :  oddthingsiveseen

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ακούμε και διαβάζουμε Μπέρτολντ Μπρεχτ για τη 13η συνάντηση μας

Διαβάζουμε, ακούμε, βλέπουμε Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη για τη 17η συνάντηση

Γνωρίζουμε τον Λευκάδιο Χερν για τη 14η συνάντηση μας