Μπλε αλώνι Θεσσαλονίκη - Προσεχείς δράσεις: Όσκαρ Ουάιλντ / Άγκαθα Κρίστι /Μπομπ Ντίλαν & μια "βιβλιο-φαγική" συνάντηση

Το μπλε αλώνι Θεσσαλονίκης θα συνεχίσει τις δραστηριότητες του μέσα στο καλοκαίρι! Για όσες και όσες παραμείνουν ή βρεθούν στην πόλη. Συνοπτικά έχουν προγραμματιστεί: 

  • Μπλε αλώνι Ιούνη (9η συνάντηση)/ 'Όσκαρ Ουάιλντ / Σάββατο 3 Ιουνίου  
    Εδώ θα βρείτε το υλικό ακρόασης και ανάγνωσης: ΜΠΛΕ ΑΛΩΝΙ -ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΙΛΝΤ 
  • Μπλε αλώνι - Tale of X- cities -Thessaloniki Design Week / Βιβλιοφάγοι / Τετάρτη 7 Ιουνίου
    Το μπλε αλώνι συμμετέχει στη μεγάλη γιορτή του Design που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη με κεντρική του θεματική τη γαστρονομία. Η "βιβλιοφαγική" μας συνάντηση είναι μια δράση που συνδιαμορφώνεται από τα μέλη και φίλους του "μπλε αλωνιού" και του "Tale of X-Cities" που θα μας παρουσιάσουν κείμενα ή βιβλία που σχετίζονται με το φαγητό, την εστίαση, τη μαγειρική ή την τροφή. Εδώ θα βρείτε το κάλεσμα για συμμέτοχη: ΑΝΟΙΧΤΟ  «ΒΙΒΛΙΟΦΑΓΙΚΟ» ΚΑΛΕΣΜΑ  ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ! Περιμένουμε τις συμμετοχές σας  στο blealoni.thessaloniki@gmail.com  
  • Μπλε αλώνι Ιούλη / Άγκαθα Κρίστι / Σάββατο 1 Ιουλίου 
    Ακούμε και διαβάζουμε ιστορίες μυστηρίου της Άγκαθα Κρίστι και μαθαίνουμε λεπτομέρειες για τη ζωή και το έργο της! Επιπλέον, συζητάμε για την απόφαση να «διορθωθούν» από τις εκδόσεις Harper Collins τα γραπτά της, ώστε να αφαιρεθούν περιγραφές που το σύγχρονο κοινό ενδέχεται να βρει προσβλητικές: αναφορές στο φύλο, στη φυλή και στο χρώμα χαρακτήρων ή κοινωνικών ομάδων.
  • Μπλε αλώνι  Αυγούστου / Μπομπ Ντίλαν / Σάββατο 5 Αυγούστου [
    UPDATE: Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΕΜΠΤΗ 3/8 ΜΕ ΧΑΛΑΡΗ ΚΟΥΒΈΝΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ. Ο ΝΤΙΛΑΝ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ!) 

    Στην καρδιά του καλοκαιριού -"in the summertime, ah in the summertime" όπως θα μας τραγουδούσε ο Μπομπ Ντίλαν- θα συναντηθούμε όσοι και όσες θα είμαστε στην πόλη για να συζητήσουμε για τους στίχους του αγαπημένου τραγουδοποιού και να μάθουμε λίγα πράγματα για αυτόν -ό,τι μπορέσουμε, μια που όπως έχει πει ο Tom Waits "ο Μπομπ Ντίλαν εξακολουθεί να είναι για όλους εμάς ένας ανεξερεύνητος πλανήτης". Επιπλέον, προσεγγίζουμε την παθιασμένη συζήτηση που πυροδότησε η βράβευση  του το 2016 με το Νόμπελ Λογοτεχνίας, γύρω από το ερώτημα του κατά πόσον οι στίχοι τραγουδιών πρέπει να θεωρηθούν λογοτεχνία. 

Ακριβείς ώρες και τόποι συνάντησης θα ανακοινωθούν εγκαίρως. Ενημερώνεστε μέσα από το blog μας: blealoni ή μέσα από την ομάδα μας στο facebook: μπλε αλώνι. Στην περίπτωση που επιθυμείτε να λαμβάνετε το newsletter μας, στείλτε το e-mail σας για να σας συμπεριλάβουμε στην λίστα αποστολέων στο: blealoni.thessaloniki@gmail.com  

Ιδέα και συντονισμός: Χριστίνα Βουμβουράκη
Για πληροφορίες: blealoni.thessaloniki@gmail.com / 6941556689

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ακούμε και διαβάζουμε Μπέρτολντ Μπρεχτ για τη 13η συνάντηση μας

Διαβάζουμε, ακούμε, βλέπουμε Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη για τη 17η συνάντηση

Γνωρίζουμε τον Λευκάδιο Χερν για τη 14η συνάντηση μας